Al meer dan 25 jaar hét schoonmaakbedrijf uit de regio

OSB leden akkoord met nieuwe cao schoonmaak

OSB leden akkoord met nieuwe cao schoonmaak

Leden van brancheorganisatie OSB hebben het onderhandelingsakkoord omarmd. Tijdens een extra ledenvergadering die plaatsvond op 17 januari 2019 in Utrecht is het akkoord toegelicht en vond de stemming plaats. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen is akkoord gegaan.

Eerder gingen leden van CNV Schoonmaak al akkoord met de nieuwe cao schoonmaak.

Tussen de zestig en zeventig leden bezochten Renbaan Mereveld waar eerst het akkoord werd toegelicht alvorens er gestemd werd over het akkoord. “Een overgrote meerderheid is akkoord gegaan met het akkoord dat de bonden en wij hebben gesloten”, aldus OSB directeur Hanny van den Berg. “Exacte aantallen kan ik nu niet noemen, maar het is in ieder geval fijn voor de onderhandelingsdelegatie die er veel tijd en energie in hebben gestopt. Het was zeker niet makkelijk, maar we zijn trots op het resultaat.”

Samen goed op weg

Van den Berg roemt de manier waarop deze cao schoonmaak tot stand is gekomen: “Overall zijn we blij dat we samen met de bonden op weg zijn gegaan naar een cao waar we kunnen zeggen ‘doe normaal met elkaar’. Oké, dat klinkt wat populistisch en heeft zeker niets te maken met Mark Rutte, maar wat ik wil zeggen is dat het vroeger ook wel anders ging. Werkgevers in de branche zijn trots op het vak en hun medewerkers.”

Voorts meldt de directrice dat er goed gekeken is naar het belang van de werkgevers, dat uiteindelijk ook in het belang is van werknemers, en dat er zonder heel veel gedoe op een goede manier afspraken zijn gemaakt. “Zojuist had ik nog contact met Jet (Linssen, bestuurder FNV red.) en ook zij is blij met het akkoord dat is gesloten.

cao schoonmaak 2019 – 2021

De nieuwe schoonmaak cao heeft een looptijd van 2,5 jaar waarin een loonsverhoging van 7,5% wordt gerealiseerd, startende met drie procent over heel 2019. Tevens gaat de eindejaarsuitkering stapsgewijs omhoog naar uiteindelijk 4,2% in 2021. De pensioenpremie wordt per 2021 verhoogd en ook krijgen schoonmaker vanaf 2020 een extra dag vrij, bijvoorbeeld op hun verjaardag. Voor meer informatie over de nieuwe cao verwijzen wij u graag naar het artikel: Schoonmaak cao: akkoord na stevig onderhandelen